Bengt SJöberg Band

Bengt Sjöberg Band är:

Bengt Sjöberg, Sång och Gitarr

Erik Holmerin Staf, Sång, Keyboard, Ukkulele, Tågvissla, Kazoo, Trumpet

Lelle Svensson, Sång, Gitarr, Bas, Mandolin

Mats Gustavsson, Sång, Cajun, Trummor, Rytminstrument

 

Citat från Festival Decimal i Nyköping 2014
"Bengt Sjöberg är Gnestas svar på Bob Seeger. I mer än 20 år har han skrivit låtar om små och stora saker. När pendeltåget till Gnesta var hotat så var det genom Bengts protestsång som det blev rejält uppmärksammat. Eller när han gav en konsert när han sjöng samma låt 100 gånger...
Bengt Sjöberg band har legat ett flertal gånger på Sörmland topp 5 och vann 2013 en livespelning i radion via Svensktoppen nästa. Bengt Sjöberg band gjorde succé på Festival decimal 2012 som trio. Nu kommer dom tillbaka som ett femmannaband!"

 
Bengt började spela gitarr när han var 10 år och startade sitt första band i källaren i föräldrarnas hus inte långt efter detta. Sedan blev det andra band i både Mölnbo och Södertälje, en sväng som trubadur och medlem i coverband har också hunnits med. När Bengt var i 20 års åldern började han sjunga och skriva låtar på svenska och själva låtskrivandet är det som sysselsätter det mesta av Bengts tid. Att skriva musik och att få framföra den live tillhör livets höjdpunkter!
Musik på svenska gör att man får en äkta och nära känsla och det är på modersmålet Bengt kan fånga det han har att berätta och vill uttrycka.
Texten har alltid varit det viktiga och det är det som han lägger ner den mesta tiden på.
Bengt är sångaren och låtskrivaren som skriver om väsentligheterna i livet, musik är alldeles för viktigt för att inte tas på allvar! Texterna är alltid på svenska då det ger möjligheten till ett direkt möte med lyssnaren. Bengt gillar också att spela sin musik live och då gärna på lite mindre ställen då det öppnar upp för kommunikation med publiken.

Bengt Sjöberg Band har skrivit sånger så som "Bröllopsdag" som låg 7 veckor på P4 Radio Sörmlands lista "Sörmland topp 5" även "En sång till alla pappor" som låg där 6 veckor är värd att nämnas, men den allra största framgången på listan fick bandet med "Gravkransvisan" som låg hela 19 veckor.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Vi är alla världens barn" som special skrevs till organisationen "Världens Barn" väckte också en stor uppmärksamhet.

 

"Tåglåten" skrevs som en protest mot förslaget att dra in pendeltåget till Gnesta, den har över 6000 visningar på Youtube

 

 

 

Tidningsreportage/Intervjuer: